TEKST: SERGE JULIEN

Multicultureel broeinest
Roffa Soul Sisters is de titel van het boek dat ik maakte met topfotograaf Eric van Nieuwland. Al jaren volg ik met fascinatie de Rotterdamse muziekscene. Een multicultureel broeinest van getalenteerde muzikanten met kenmerkend veel jazz en soul. Opvallend is het grote aandeel zangeressen.

Een aantal van hen boekte inmiddels verdienstelijk succes, zoals Sabrina Starke, Shirma Rouse en Kim Hoorweg, terwijl talenten als Ntjam Rosie en Sherry Dyanne hard aan de weg timmeren om een doorbraak te forceren.

Zielsverbondenheid
Ik interviewde tien representatieve zangeressen uit Rotterdam over onder andere hun roots, drijfveren, educatie en inspiratiebronnen. De term `soul´ in de titel gaat verder dan alleen de muziekstroming: de vocalisten in dit boek flirten ook stevig met pop, jazz en hip hop.

Het gaat dan ook om die muzikale zielsverbondenheid tussen deze stoere artiesten, en daarom staat soul in een bredere context. De geïnterviewde zangeressen zijn: Nanda Akkerman, Esperanzah Denswil, Sherry Dyanne, Pam Feather, Kim Hoorweg, Ntjam Rosie, Shirma Rouse, Laise Sanches, Shirley Spoor en Sabrina Starke.

Bestellen en verkooppunten
Het boek is uitverkocht!