Bayimba International Arts festival , Kampala, Oeganda

Tekst en foto’s: Eric van Nieuwland

Daar sta je dan in de ghetto van Kampala om de ster van Oeganda te interviewen voor een TV programma in Kenya. Zo kan het lopen als je samen met vriend en collega Ron Beenen gevraagd wordt door de Bayimba Organisation of arts om een training te geven.

De Bayimba.org organiseert diversen kunst en muziekfestivals door het hele land heen en wij waren gevraagd om de fotografen en videomakers te leren hoe je een live event vastlegt. Met een cursus van drie dagen lieten wij zien hoe je met de basis instellingen en dan specifieke zaken omtrent concertfotografie foto’s en videos kan maken. Met participanten uit Rwanda, Kenya, Zanzibar en Oeganda hadden we een gevarieerde groep ook kwa kennis. Het festival in het weekend van 22 september was meteen in de praktijk brengen van de opgedane kennis. Voor ons was deze trip ook de eerste ervaring met Afrika en een lokaal festival. Op twee locaties vonden optredens plaats, binnen in het Nationale Theater van Oeganda (zeg maar Carre) vond veel authentieke optredens plaats met traditionele dans maar ook hip hop, en oude zangers die op veel bijval konden rekenen.

De Main stage met prima licht en geluid en zelfs een soort video wall, bracht de grote artiesten uit Oost Afrika en een enkele uit Frankrijk en Brazilië.

De training was een groot succes en vermoedelijk volgend jaar een vervolg. Hieronder een sfeerverslag van mijn ervaring. Meer over dit festival op Bayimba.org

bayimba friday foto eric van nieuwland191241 bayimba friday foto eric van nieuwland191432 bayimba friday foto eric van nieuwland192516 bayimba friday foto eric van nieuwland205617 bayimba friday foto eric van nieuwland205909 bayimba friday foto eric van nieuwland214532 bayimba friday foto eric van nieuwland220145 rb foto eric van nieuwland171608 130919group foto eric van nieuwland 01

Comments

comments

Powered by Facebook Comments